terug | home

Parelmoer

Muziekgroep Parelmoer bestaat al vanaf 1982.
De musici zijn:
Pieter Simons: zang, accordeon, doedelzak, whistles
Har Crommentuijn: zang, gitaar, contrabas, zang
Gé van den Heuvel: zang,viool
Nico Peters: zang, banjo, cister , draailier

Parelmoer

De muziekgroep ontleent haar naam aan het veelkeurige en glanzende parelmoer van een schelp. Stukjes parelmoer zijn vaak ter versiering ingelegd in de instrumenten die gebruikt worden, maar vooral probeert de groep kleurrijke variaties naar voren te brengen in repertoire, instrumenten, kleding en optredens.

De groep musiceert meestal tussen het publiek zonder geluidsinstallatie en probeert – aangepast aan de situatie - samen met de mensen een gezellig treffen op te bouwen met diverse soorten muziek variërend van middeleeuwse muziek, sfeermuziek, luistermuziek en een flinke portie volksmuziek uit de hele wereld met name uit Amerika, Engeland, Ierland , Duitsland Frankrijk en Limburg.

Af en toe treedt Parelmoer concertmatig op met een mix van eigen nummers en bovenstaand repertoire. Hierbij worden ook wel eens minder gangbare instrumenten bespeeld zoals doedelzak, concertina, mandoloncello en een zelfgebouwd drumstel.

In 1992 bracht de groep een cd uit met vooral liederen van eigen hand. In 1999 werd medewerking verleend aan een cd met zeemansliederen in samenwerking met muziekgroepen uit Duitsland en Denemarken.

 

Foto's van het optreden van 7 januari 2007: