terug | home

NADIE

Poëtische teksten, een glasheldere stem, strakke drumroffels en scheurende gitaren. De band Nadie plaatst zichzelf in de traditie van de puurheid van een singer-songwriter, van folk en de Nederlandse pop. De band die begin 2006 bij elkaar kwam, vormde zich rond de zangeres en tekstdichteres Nadie Reyhani.

Nadie

Nadie stond vanaf haar zeventiende geregeld op het podium, waar zij haar eigen nummers op gitaar ten gehore bracht. Opgegroeid in een muzikale familie was haar liefde voor muziek natuurlijkerwijs haar grootste leidraad en dit zorgde ervoor dat zij in het jaar 2000 haar eerste demo cd opnam in Perth.
Tijdens haar studie in Maastricht breidde haar muzikale interesse zich uit en begon zij samen te spelen met verschillende muzikanten. Hier ontmoette zij de drummer Fabian de Kloe, met wie zij geregeld begon samen te spelen.

Met muzikanten uit verschillende muzikale hoeken vertoonde zij zich op zowel de grote als de kleinere podia en café’s die Maastricht rijk is. Na een tweede demo te hebben opgenomen, vormde zich in de maanden daarop voor het eerst een vaste bandformatie om de twee heen. Bassist Jeroen Frijhoff werd een blijvend deel van de band en Bart Oostindie nam de gitaarpartijen voor zijn rekening.

In combinatie met Bart begon Nadie al snel nieuwe nummers te componeren, en dit resulteerde in de opnames van deze eerste officiële cd. De hartverwarmende nummers van Nadie, die zowel tot huilen als tot lachen aanzetten, in combinatie met een gevarieerd repertoire zorgt dat de luisteraar niet snel verveeld raakt en zich slechts kan laten meevoeren met de realistische melancholie van deze band.

Nadie in Den Herberg.

Nadie en band in Den Herberg.