terug | home

zondag 17 september 2006
aanvang 20.00 uur, entree gratis

The Holy Goats

Wie denkt dat Limburgstalige muziek altijd nietszeggende hoempa moet zijn, kent The Holy Goats nog niet. Ze spelen melodieuze rock in het Limburgs, en zijn afkomstig uit de regio Venlo. The Holy Goats zijn hard op weg om één van de beste en meest energieke live-acts van Limburg te worden.

Na eerst enkele jaren in wisselende samenstellingen als coverband te hebben opgetreden, besloot de band in 2001 om zich te gaan toeleggen op het schrijven van eigen nummers in het Limburgs. In muzikaal opzicht zijn The Holy Goats volgens velen moeilijk in een hokje te plaatsen; tijdens hun optredens worden frisse popsongs afgewisseld met stevige rocknummers en zelfs breekbare ballads.

Al vanaf het eerste moment dat de band zich ging toeleggen op eigen werk, wierp dat zijn vruchten af. De optredens namen toe in aantal, en eind 2001 verscheen de eerste demo-CD. Die werd goed ontvangen door zowel de fans als de media, en het van de demo afkomstige nummer ‘Dans mer’ werd Plat du jour op L1 Radio. Dat smaakte naar meer, en na anderhalf jaar van optreden, repeteren en componeren verscheen in 2003 het eerste echte album van The Holy Goats, ‘Braekbaar’. De 13 nummers tellende plaat kreeg evenals zijn voorganger lovende kritieken, en werd Geluid van zuid op L1 Radio. De single ‘Maedje met de dubbele N’ stond maar liefst 11 weken op de eerste plaats van de Venlose 15, de hitlijst van Omroep Venlo.

In juni 2004 brachten The Holy Goats de benefietsingle ‘Waasse zuus bösse zelf’ uit. De opbrengsten van die single gingen volledig naar de Co-Foundation, een organisatie dich zich inzet voor kansarme kinderen in Nigeria. Ondertussen volgden er steeds meer optredens binnen en buiten de regio. Af en toe maakten The Holy Goats tijdens het carnavalsseizoen een uitstapje naar het feestgebeuren. Zo gaven ze in 2003 een optreden tijdens de opening van het carnavalsseizoen in Maastricht traden ze tweemaal op tijdens de Boëtezitting in Venlo.

Sinds de oprichting in 2001 is de bezetting van The Holy Goats enkele malen gewijzigd. Anno 2006 bestaat de band uit Roy Smeets (zang), Frank Leenders (gitaar), Roy Grutters (gitaar en accordeon; ex-Neet Oét Lottum) Roy Grutters was bij de oprichting van neet Oet Lottum.

Roy en Frans Pollux kwamen 2 covers van Rowwen Heze voorspelen en Puck was direct verkocht en boekte Neet oet Lottum vrijdags voor de vasteloavend in 1995 in Kafee de Splinter.

Paul Achten (basgitaar) en Joep Kerren (drums; ex-Celtic Soulbrothers). Deze vijf man, met totaal verschillende muzikale achtergronden, hebben samen gezorgd voor het ontstaan van het unieke geluid dat The Holy Goats tegenwoordig hebben. Momenteel zijn ze hard aan het werk met de voorbereidingen van hun nieuwe album ‘Goddelik’, dat in het najaar van 2006 zal uitkomen.

Voor meer informatie: www.theholygoats.nl