terug | home

Het eerste akoestisch gitarenfestival in Limburg.

Limburg is een nieuw festival rijker!  L'esprite du Swing te gast als muzikale intermezzo.
Het Limburgs Akoestisch Gitarenfestival (LAG), dat op 21 november aanstaande georganiseerd wordt, is bedoeld om de akoestische gitaarmuziek te promoten en de liefhebber van de Spaanse gitaar en de western gitaar met elkaar in contact te brengen.
(Uiteraard zijn ook spelers van aanverwante snaarinstrumenten, zoals de luit of de ukelele, van harte welkom.)
Na een beetje Google bleek dat terecht de titel 1ste Limburgse gitarenfestival gebezigd mag worden.
De organisatie van dit festival heeft er niet voor gekozen om bekende gitaristen uit te nodigen, maar juist om enthousiaste gitaristen uit de omgeving de mogelijkheid te geven om hun favoriete gitaarstukken te laten horen op een klein open podium. Bovendien krijgen gitaarliefhebbers op deze dag de gelegenheid om hun passie voor gitaarmuziek met elkaar te delen, ervaringen uit te wisselen of samen muziek te maken.
Ook degenen die overwegen om gitaar te gaan spelen, kunnen een indruk krijgen van de verschillende instrumenten en speelstijlen.
De locatie Den Herberg in Belfeld is gekozen vanwege de gezellige, ongedwongen sfeer en de laagdrempeligheid.     Laagdrempelig  met een hoogpolig podium.                                                               
De onderneming is Den Herberg is niet voor niets genomineerd  als markante onderneming.
Menig muzikant die op het podium van Den Herberg heeft gestaan is levenslang verliefd op Den Herberg en haar trouwe veelzijdige concertpubliek.
De 15 jaar ervaring die Puck opdeed in de periode dat hij de uitbater van kafee de Splinter was, hebben ertoe bijgedragen dat Den Herberg terecht wordt aangewezen als het gezelligste huiskamerpodium  van de streek.
Voor de 2de keer binnen 1 jaar heeft Den herberg “L'esprite du Swing”uitgenodigd .
Dit keer niet voor een volledig concert als muzikale intermezzo tijdens deze middag.

De gipsy-jazz formatie L'esprite du Swing laat de tijden van Django Reinhardt en Stephane Grapelli herleven. De uitstraling en gedrevenheid waarmee de jongens het podia betreden is een genot voor te zien en te horen.
Met de originele Hot Club de France bezetting ; viool, sologitaar, slaggitaren en contrabas staat L'esprite du Swing garant  voor een spetterend optreden.
Samenstelling band:Jeroen van de Biggelaar :Gitaar ;Marc Denissen: gitaar; Wim Meusen: gitaar; Thimo Geijzen: gitaar ;Marchello :viool en Huub  Steegmans :contrabas 

De organisatie verwacht dat veel gitaarliefhebbers op 21 november naar Den Herberg zullen komen, hetzij om te luisteren, hetzij om actief deel te nemen.
Ze moedigen dan ook iedereen aan om zijn of haar instrument mee te nemen. Misschien wilt u uiteindelijk ook wel een stuk laten horen!
Om een beeld te krijgen hoe deze middag zal verlopen, kunnen degenen die alvast een plekje op het podium willen reserveren zich alvast aanmelden via gitarenfestival@gmail.com.

Limburgs Akoestisch Gitarenfestival (LAG)
Datum: zondag 21 november 2010
Aanvangstijd: 13.00 uur
Entree: vrij
Locatie: Den Herberg in Belfeld (www.den-herberg.eu), telefoon: 077-4748214. 0620199862
Organisatie: U.H. Huybrechts, telefoon 0619927746


Den Herberg | Rijksweg Noord 2 | Belfeld | 077-4748214 | 06-2019986