terug | home

Berline

Berline trekt rond in Vlaanderen, Nederland en Frankrijk met eigen Nederlandstalige en Franstalige nummers in vele stijlen, wars van alle conventies. In Nederland waren ze o.a. te zien op het Oerol Festival op Terschelling, in Belgie een vaak optredende act op zeer veel festivals. Ze zijn actueel, grappig, poëtisch, en hebben een folky-, bluesy-, en country klankkleur. Resultaat is een zwierig geheel dat optrekt naar een finale in vijf versnellingen. In alle voorstellingen brengt Berline een mix van eigen liedjes en verhalen.

Deze Vlaamse zesmansformatie 'Berline' is zwierig en spankelend. De zeer professionele cast bespeelt een veelheid aan instrumenten: gitaar, percussie, viool, mondharmonica, banjo, mandoline, saxofoon. Oprichter, verteller, schrijver en gitarist Roland Bergeys behaalde diverse literaire prijzen in Vlaanderen en speelt/speelde in diverse succesvolle bands zoals de folkformatie 'Uitgelezen gezelschap' en 'Carlito's bluesband'.

Het programma van deze avond heet : Stuurloos aan Wal…..

De rosse buurt, gevat in Nederlandstalige en Franstalige blues, swing en folk. Stuurloos aan wal gaat over de zeerot, de hoerenloper, de bootvluchteling, de barman, de taxichauffeur en de hoertjes. Elk van hen is door de vangarmen van de haven opgeslorpt en toch leven ze volop! Met fotoprojecties 'uit het leven' van Jean-Marie Impens.

Kaarten kosten 10 euro (reservering gewenst)

Kaarten te koop bij Den Herberg.
Reserveringen bij Frank Schatorjé: 077-3735338

Ism: Stichting De Speelplaats