terug | home

Karel Wetzels

Karel Wetzels.Al meer dan 50 jaar maakt Karel Wetzels muziek met passie.
Tijdens de lange carrière van Karel, is vooral de rode draad in het leven van Karel zijn familieorkest geweest. Als hoofd van het gezin leidde Karel lange tijd zijn band met zijn eigen kinderen: Karel jr. John, Frank, Mariët en Wim. Karel (79 jaar) vlamt nog steeds bij elk optreden waarvoor hij met regelmaat wordt gevraagd. " Zolang ze mig vraoge, wille ze mig nag huure en zoelang speel ich”, zegt Karel.
In de afgelopen 50 jaar heeft Karel beslist meer stellen bij elkaar gebracht door zijn dansmuziek dan menig huwelijksbureau. “Als de minse genieten van miene muziek den geniet ich nag mier en doa duus se ut toch veur”.

Als Karel terugblikt op zijn carrière flitsen hem ook de zwaardere periodes door zijn hoofd. “ 's morgens op tijd eropuit op de fiets met accordeon op de fiets richting Horst. Na de hoogmis matinee muzikaal omlijsten tot 12 uur en dan van 5 tot snachts 12 uur. Een lange dag, maar met plezier.

Vele bekende en minder bekende namen hebben naast Karel op het podium gestaan. Een kleine greep, want het is haast onmogelijk om alle namen op te duikelen uit de afgelopen 50 jaar. We noemen er een paar: Willy Caron, Rinus van Galen, Jak Geerlings, Nol Wassen, Johny Matechekia, Sjaar Peetjens waarmee Karel een Cd heeft opgenomen, Dries Holten (Van Sandra en Andres), Ben Ambaum (Van de moets), Cor v.d. Broek, Frits Klerks en vele anderen.

Karel denkt met veel plezier terug aan de tijd dat hij muzikaal leider was van het Ruivers Boeket.

De laatste jaren is er een hype is ontstaan rond het Limburgstalige lied. Harry Bordon werd in ere hersteld. Maar wie kent de vroege hit van Karel niet ”Jungske aan de maas”? Maar Karel zijn repertoire is veel breder. Karel zijn muzikale reis gaat van Argentijnse tango’s naar dixieland en komt via de Frans musette weer teug in Limburg.

Aanstaande kermis maandag komt er een kleine familie reünie. Uniek, want dit keer staat Karel met zoon Wim en kleinzoon Tom op het podium in den Herberg. Karel uiteraard accordeon maar nu in mindere mate. Wel meer op de knop keyboard en zang. Wim op de banjo, bas, gitaar, keyboard en zang. Kleinzoon Tom zal het slagwerk verzorgen.

Iedereen is uitgenodigd om dit unieke matinee-concert bij te wonen op kermismaandag 25 september 2006 in Den Herberg vanaf 15.00 uur.
De entree is gratis en voor iedereen toegankelijk.