terug | home

Karel Wetzels en vrienden

Sjraar Peetjens speciale gast

Na het overweldigende succes op het kermismatinee, keert accordeonvirtuoos Karel Wetzels, op zondag 26 november aanstaande, weer terug in café Den Herberg.
Al meer dan 50 jaar staat Karel op diverse podiums in Limburg en ver daarbuiten. Wie kent niet zijn grote hit “Jungske aan de maas”?

Karel, Wim en Sjraar. 
Foto: Leo Dobek.Deze zondagmiddag zal Karel op het podium verschijnen met enkele van zijn dierbare vrienden, dit keer met zoon Wim op keyboard en special effects, Ben Ambaum (Ben v/d Moets) slagwerk en Sjraar Peetjens zal als speciale gast zijn zangtalent ten tonele brengen.
Sjraar Peetjens (1922) is de oudste vertolker van het Venlose carnavalslied. De tenor die door jong én oud op handen gedragen wordt en sinds zijn “comeback” in 2000 met “Minsekinder”, wordt overal gevraagd om tenminste “ein leedje” te zingen als hij ergens binnen komt, en meestal wordt de vrager dan ook niet teleurgesteld. Sjraar treedt nog steeds vaak, graag en met heel plezier op in bejaardentehuizen, verzorgingstehuizen, zittingen en ga zo maar door.

Sjraar was ondermeer actief in de Venlose revue, “De Straotzengers” en “dubbel mannenkwartet”, stond op menig podium van Jocus en zat jaren in de jury van de “Venlose Leedjesaovend”.
In 1947 zong hij zijn eerste liedje: “De Floddergats”, wat nu nog steeds door menigeen gezongen wordt. Daarna volgden er nog vele, zoals “naeve ’n paedje langs de maas”, maar wel het meest bekendste lied dat hij ooit zong was: “Och waas ik maar beej mooder thoës gebleve” uit 1958, welk door Johnny Hoes zelfs landelijke bekendheid kreeg!!!

Zoals gezegd vierde Sjraar in 2000 zijn “comeback” toen hij samen met “Minsekinder” de CD opnam: “Sjraar zingt met Minsekinder”, met Joekskepel “Neet um aan te huure” werden zelfs twee cd’s opgenomen.
Afgelopen zomer stond Sjraar nog op het grote podium van het Zomerparkfeest in Venlo, tijdens het “Serzjant Paeper Project” en zong hij het legendarische Beatles nummer “when i am 64” in het Venloos dialect met de titel “as ich 84 bin”, een leeftijd die Sjraar eind dit jaar hoopt te mogen bereiken. Apetrots was Sjraar dan ook dat hij met dit lied een nummer 2 notering behaalde, in de Limbo top 10 van L1.

Karel WetzelsSjraar zingt de liedjes niet alleen, hij draagt zijn liedjes op zo’n overtuigende wijze uit, met zijn smachtende gebaren en armbewegingen, meestal gericht aan zijn, altijd bij ieder optreden aanwezige, vrouw Ria “muisje”, waarmee Sjraar al ruim 54 jaar getrouwd is.
En door zijn manier van optreden krijgt iederéén die aanwezig is, het gevoel van Sjraar alsof het lied speciaal voor hem/haar gezongen wordt. Ook met Karel Wetzels trad Sjraar al vele malen op, en maakten ze zelfs samen een CD.
Karel en Sjraar hebben beiden hetzelfde levensmotto: “zoélang ze ôs nag vroage en ôs nag wille huure, zoëlang sjpeule weej”.
En dat doen ze dus ook weer op zondag 26 november aanstaande in café Den Herberg, Rijksweg Noord 2 te Belfeld, vanaf 15.00 uur en iedereen is van harte welkom om dit unieke “vrienden-concert” bij te wonen.

De entree is gratis en dus voor iedereen toegankelijk.