terug | home

 

5 jaar bestaan  Den Herberg Opzetten van Koningsboom.

Feestprogramma met muzikale medewerking van (zoemaar), Minsekinder
 de Holter Brok en de Bellebloazers.

Om 15.00 uur maakt Minsekinder haar opwachting op het podium in de openlucht aan de markt.
Met gepaste trots hoopt Minsekinder haar nieuwe CD te presenteren op deze gedenkwaardige Koninginnedag.  Deze  nieuwe CD is getiteld 'Noow & Heej'. Het is een 'andere' CD geworden met 12 prachtnummers waaronder 2 instrumentale juweeltjes.
Minser kinder  = een geoliede machine die elke feesttent, elk plein en elk café in een hand-omdraai omtovert in een casa loco. Met een onnavolgbare mix van swingende salsa, lome reggae, merengue, opzwepende musica ranchera, romantische ballades en ‘a faint smell off "rock & roll".
 Inmiddels is het meer dan 20 jaar geleden dat Puck op zoek was naar andere vasteloavesmuziek. anders dan de bestaande joekskapellen. Geen welskes maar uptempo. En ze vonden elkaar. Jaco was inmiddels straathoekwerker geworden. Op de vleisstraot werd door Minsekinder in oprichting het repertoire ca 8 leedjes op het publiek uitgeprobeerd was klaar voor het eerste optreden het podium in Kafee de Splinter in Venlo.   
Op de Caribische klanken van Minsekinder zal de koningsboom omhoog gaan en voor 1 maand lang  fier het beeld van de entree van Belfeld bepalen.  Minsekinder

(zoemaar)  maakt vanaf 21.00 uur s'avonds het feestje compleet.
Oorspronkelijk is (zoemaar)  een vastelaoves/dialect cover band, maar steeds belangrijker lijken de eigen liedjes te worden. Na ‘7.03’ liet de band met het poppy heimwee liedje ‘Truuk’ zien dat ze niet alleen maar vastelaovesmuziek kunnen maken. Ook Anne-Fleur, over alle kakmeisjes in de stad, werd op ’n mini album gezet en samen met vastelaovesklassiekers als ‘As de Sterre’, ‘De Ster’ en ‘Zoë is ’t Laeve’ was de eerste cd van de Venlose band een feit.
Op dit moment speelt (zoemaar)  ongeveer 30 keer per jaar in de regio Noord Limburg. Waar (zoemaar)  ook komt, er heerst altijd een ongedwongen sfeer waarbij iedereen mee lijkt mee te moéten zingen. Tentfeesten, vastelaoveszittingen of ’n kleine intieme kroeg; ’t maakt (zoemaar)  niet uit. Waar ze ook spelen, overal moet ’t dak eraf, en ’t bier uit de kraan.
(zoemaar)  = Femke Doensen - Zang
Jermaine Wekenborg - Gitaar, zang
Jeroen van den Berg - Piano, keyboards
Antoon Rijpkema - Basgitaar
Dick Uiting - Drums
Lex Uiting - Zang, trombone
Marc Hesselmans - Gitaar   

www.zoemaar.nl

 

Minsekinder:

Minsekinder